Escoles i famílies reivindiquen la jornada contínua. El Fanalet 28/09/2020

Avui hem quedat amb la Meritxell García i la Sandra Carmona, dues mares d’escoles de Montcada i Reixac que ens expliquen perquè reclamen la jornada contínua a les escoles municipals ja que consideren que en plena pandèmia és una mesura més que necessària per reduir el risc de contagi i també per afavorir la conciliació familiar.

Una de les mares que promou aquesta reivindicació a favor de la jornada contínua a les escoles.
Maritxell Garcia, mare de l’escola Mas Rampinyo, ha optat per no portar el seu fill a classe perquè no està d’acord amb les mesures preventives que s’hi han pres des del departament d’Educació.

Si teniu fills menors de 12 anys, algú a casa fa aquesta rutina cada dia. Portar-los a l’escola pocs minuts abans de les 9, tornar-hi a recollir-los a dos quarts d’una, tornar a l’escola abans de les 3 de la tarda i passar a recollir-los una hora i mitja després. En temps de pandèmia, no ens podríem estalviar tantes entrades i sortides? Doncs hi ha un grup de pares i mares, cada vegada més nombrós, que proposen fer la jornada contínua, entre altres coses per evitar riscos de contagi tan als més petits com als grans, especialment als avis que moltes vegades són qui ajuden en aquesta aventura diària en què tothom intenta conciliar feina i família de la millor manera possible.

La Sandra Carmona és mare de l’escola El Turó i també ens ha explicat els motius pels que reclamen la jornada contínua a les escoles municipals.

Representa l’associació de mares i pares de l’escola El Turó de Montcada i Reixac i promou aquesta reivindicació a través de les xarxes socials.

En el següent vídeo, ens avancen la seva participació en el programa El Fanalet.

 

Aquesta setmana també tindrem crònica municipal. El plenari del mes de setembre s’ha realitzat a través de zoom, cada regidor des de casa, i la veritat que hi ha hagut moments en què era difícil d’entendre de què parlaven. 

Un repte que li hem proposat aquesta setmana a la nostra companya Sònia Ortega que des d’avui s’incorpora a l’equip del programa El Fanalet i a qui donem la benvinguda. Aquesta nit, descobrirem si la Sònia ha sigut capaç de descifrar el jeroglífic en què es va convertir dimecres passat el plenari degut als problemes tècnics. Coses del directe i del teletreball, que tant de moda està en plena pandèmia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.